Materialen voor de machines

Maak functionele onderdelen, zoals gereedschappen, montagehulpstukken, productietools of volledig werkende eindproducten.

Materiaal online bestellen

Basis materiaal

3D geprint onderdeel met basis materiaal

Onyx levert stijve, sterke en nauwkeurige onderdelen. Het is 1,4 keer sterker en stijver dan ABS en heeft een uitstekende oppervlakteafwerking. Nylon onderdelen zijn flexibel en slagvast. Beide kunnen elk worden versterkt met met verschillende materialen.

Meer Informatie

Composieten

3D geprint onderdeel bestaande uit twee materialen

Gevormd uit de combinatie van twee materialen, zijn composietonderdelen ongelooflijk sterk en veelzijdig. Ons unieke fabricageproces stelt u in staat om onderdelen te produceren die vele malen stijver en sterker zijn dan de typische print onderdelen.

Meer Informatie

Metalen

Metaal 3D geprint onderdeel

Door het combineren van de bewezen MIM-technologie en ons unieke afdrukplatform ga je van prototyping naar volledig functionele onderdelen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van dezelfde materialen en werkwijze als bij het reguliere MIM proces.

Meer Informatie

Basis materialen (plastic matrix)

Bij Fused Filament Fabrication verwarmt de machine het materiaal tot het smeltpunt bijna is bereikt. Door nozzles wordt het materiaal laag voor laag aangebracht, waardoor een plastic matrix ontstaat. Markforged machines drukken alle thermoplastics met deze methode af.

Download Eigenschappen
3D geprint onderdeel

Onyx (Nylon/PA6 met Micro-Carbon Fiber)

composiet 3D geprinte remhendel

Het is een technische thermoplast. Dit biedt stijve, sterke en precieze onderdelen. Alleen het materiaal is al 1,4 keer stijver dan ABS en kan ook worden versterkt. Dit materiaal verhoogt de lat als het gaat om oppervlaktestructuur, chemische weerstand en hittetolerantie.

Buigsterkte 71 MPa
Buigmodule 3,0 GPa

 

Compatibel met

190€ / 800 cm3

Bestellen

Nylon/PA6

Nylon 3D geprint onderdeel

Nylon is een sterke flexibele thermoplast. Nylon onderdelen zijn flexibel en slagvast en kunnen worden gebruikt met elke Markforged-printer. Met continuous Carbon Fiber wordt het basismateriaal versterkt en past het vooral in omgevingen waar sterkte, stijfheid en slagvastheid vereist is.

Buigsterkte 50 MPa
Buigmodule 1,4 GPa

Compatibel met

170€ / 800 cm3

Bestellen

Onyx FR (Nylon/PA6 met Micro-Carbon Fiber)

Onyx Fr 3D geprint onderdeel

Het is een vlamvertragende versie van onyx met een dikte van 3 mm volgens UL94 V-0. Dit nieuwe materiaal kan worden gebruikt voor toepassingen waarbij de brandbaarheid een punt van zorg is.

Buigsterkte 71 MPa
Buigmodule 3,6 GPa

Compatibel met

230€ / 800 cm3

Bestellen

Onyx ESD (Nylon/PA6 met Micro-Carbon Fiber)

Onyx ESD 3D geprint onderdeel

Het is een statische dissipatieve, veilige variant van Onyx die voldoet aan strenge ESD-veiligheidseisen en tegelijkertijd een uitstekende sterkte, stijfheid en oppervlakteafwerking biedt.

Buigsterkte 83 MPa
Buigmodule 3,7 GPa

Compatibel met

230€ / 800 cm3

Bestellen

Composieten

Continuous Filament Fabrication is onze unieke en gepatenteerde technologie die vezelversterking toevoegt aan onderdelen. Binnen de thermoplastische matrix worden continuevezels geprint. De gebruiker beslist welke lagen worden versterkt, hoeveel deze worden versterkt -en in welke richting het worden geplaatst. Daarbij kiest de gebruiker tevens zelf afhankelijk van de toepassing met welk type materiaal het product wordt versterkt.

Download Eigenschappen
Printkop 3D printer

Carbon Fiber

Carbonfiber 3D geprint onderdeel

Het biedt van onze versterkende vezels de hoogste sterkte/gewichtsverhouding.
Zes keer sterker en achttien keer stijver dan Onyx, hierdoor wordt Carbon versterking vaak gebruikt voor onderdelen die zijn ontworpen om gefreesde aluminium onderdelen te vervangen.

Buigsterkte 540 MPa
Buigmodule 51 GPa

Compatibel met

150€ / 50 cm3
450€ / 150 cm3

Bestellen

Glas Fiber

Glasvezel 3D geprint onderdeel

Het biedt hoge sterkte tegen een betaalbare prijs. Dit materiaal is 2,5 keer sterker en acht keer stijver dan Onyx en versterkt onderdelen tot sterke en robuuste gereedschappen.

Buigsterkte 200 MPa
Buigmodule 22 GPa

Compatibel met

80€ / 50 cm3
230€ / 150 cm3

Bestellen

HSHT Glas Fiber

High Strength High Temperature 3D geprint onderdeel

Dit biedt een vergelijkbare sterkte en temperatuurbestendigheid als aluminium. Het is vijf keer zo sterk en zeven keer zo stijf als Onyx en zeer geschikt voor gebruik bij hoge bedrijfstemperaturen

Buigsterkte 420 MPa
Buigmodule 21 GPa

Compatibel met

100€ / 50 cm3
300€ / 150 cm3

Bestellen

Kevlar

Kevlar 3D geprint onderdeel

Licht van gewicht, duurzaam en sterk. Dit materiaal is uiterst duurzaamheid, waardoor het optimaal is voor onderdelen die herhaald en plotseling worden belast (impact). Het is zo stug als glasvezel, maar veel rekbaarder en wordt hierdoor veel in grijpertechnieken toegepast.

Buigsterkte 240 MPa
Buigmodule 26 GPa

Compatibel met

100€ / 50 cm3
300€ / 150 cm3

Bestellen

Vraag nu een Sample aan!

Overtuig uzelf van de sterkte van onze machines en materialen.

Vraag nu een Sample aan
Metal X metaal 3D printer Markforged

Metalen materialen

Dankzij de combinatie tussen de bewezen MIM-technologie en ons unieke afdrukplatform gaat u van prototyping naar volledig functionele onderdelen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van dezelfde materialen en werkwijze als bij het reguliere MIM proces.

Download Eigenschappen
Metaal 3D geprint onderdeel

17-4 Roestvrij staal

17-4 RVS 3D geprint onderdeel

Dit materiaal combineert hoge sterkte, corrosiebestendigheid en hardheid, waardoor het op grote schaal wordt gebruikt in de lucht- en ruimtevaart, medische en petroleumindustrie.

Compatibel met

130€ / 200 cm3

Bestellen

H13 Gereedschapsstaal

H-13 Gereedschapsstaal 3D geprint onderdeel

Dit is een materiaal dat veel wordt gebruikt in spuitgieten en gereedschapstoepassingen. Gelegeerd met chroom, molybdeen en vanadium staat het bekend om zijn sterkte en weerstand tegen thermische schokken.

Compatibel met

230€ / 200 cm3

Bestellen

A-2 Gereedschapsstaal

A-2 Gereedschapsstaal 3D geprint onderdeel

Dit materiaal is luchtgehard met een uitstekende slagvastheid. We gebruiken het voor stempels, matrijzen en mallen op de Metal X
 
 

Compatibel met

230€ / 200 cm3

Bestellen

D-2 Gereedschapsstaal

D-2 gereedschapsstaal 3D geprint onderdeel

Het hoge Carbon -en chroomgehalte van dit materiaal biedt een zeer goede hardheid en slijtvastheid. D-2 wordt vaak gebruikt voor snijgereedschappen.

Compatibel met

230€ / 200 cm3

Bestellen

Inconel 625

Iconel 3D geprint onderdeel

De sterkte van dit materiaal gecombineerd met zijn indrukwekkende hittebestendigheid maakt het ideaal voor warmte- en druk afscherming. Het wordt gebruikt in straalmotoren en medische toepassingen en is erg moeilijk na te bewerken.

Compatibel met

330€ / 200 cm3

Bestellen

Koper (99,8 %)

Koper 3D geprint onderdeel

 
Bekend om zijn hoge thermische en elektrische geleidbaarheid, ductiliteit en bewerkbaarheid, wordt koper veel gebruikt in warmtewisselaars en elektrische en constructietoepassingen.

Compatibel met

300€ / 200 cm3

Bestellen

Lees meer over toepassingen!

Voor welke toepassingen is deze machine geschikt? Hoe ontwerp ik op de juiste manier voor metaal afdrukken? Wat zeggen gebruikers en waar kan ik meer informatie vinden? – Dit is de juiste plaats voor u! We hebben een aantal informatie die u direct naar de bijbehorende antwoorden leidt.

3D tekening

Design Guide

In deze handleiding vindt u waardevolle tips voor het ontwerp, de materiaalkeuze en de nabewerking.

Lees meer
Metaal 3D geprinte onderdelen in Sinter

Problemen op te lossen

In deze white paper bekijken we drie voordelen van de productie van metaaladditieven en drie problemen die de technologie perfect kan oplossen.

Lees meer
3D geprint onderdeel

Case Study

Stanley Black & Decker heeft een vierdelige assemblage vervangen door een enkel, kant-en-klaar onderdeel. De kosten- en tijdsbesparing zijn enorm.

Lees meer
3D tekening

Webinar

Een applicatie-engineer legt het Metaal-systeem uit en welke materialen beschikbaar zijn. Hij toont ook een volledige oplage van het drukwerk tot het afgewerkte deel.

Lees meer

Lees meer over toepassingen met kunststof bedrukking met doorlopende vezels!

Welke continue vezel is geschikt voor welke toepassingen? Hoe ontwerp ik correct voor printen? Wat zeggen gebruikers en waar kan ik meer informatie vinden? – Dit is de juiste plaats voor u! We zetten wat informatie op een rijtje die u direct naar de juiste antwoorden leidt.

3D tekening

Composite Design Guide

In deze gids krijgt u waardevolle tips voor het ontwerp en de materiaalkeuze.

Lees meer
3D geprint onderdeel

3D-printing in productie

Deze gratis gids dient als informatiebron voor ingenieurs en aannemers die een machine willen integreren in hun productieproces.

Lees meer
3D geprint onderdeel

Primetall Case Study

Individuele armaturen voor een laserlassysteem waren vroeger gemaakt van aluminium en waren zeer zwaar en duur om te produceren.

Lees meer
3D geprint onderdeel

3D printen en CNC bewerking

De twee productietechno-logieën hebben elk hun eigen voor- en nadelen, en dit artikel identificeert de toepassingen die het best van het ene of het andere profiteren.

Lees meer

Wilt u een demonstratie, heeft u vragen of wilt u een offerte aanvragen?

Neem dan contact met ons op via het formulier hiernaast:

Mark3D Benelux B.V.
Brabantlaan 3D
5216 TV ‘s-Hertogenbosch

Telefoon: +31 (0)73 3030 490
E-Mail: welcome@mark3dbenelux.com

Markforged logo

Vul ons beveiligde webformulier hieronder in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.